Donderdag 28 augustus van Hardeshøj (DK) naar Oeversee (D)
28 augustus 2025 - Oeversee, Duitsland
De enige andere gasten vertrekken al als wij gaan ontbijten dus hebben we de hele giga keuken voor ons zelf. Tijd te over die gebruikt Ben om de fietskettingen te smeren en kunnen we weer gladjes verder richting Duitsland. Het B&B zonder die tweede B ligt aan de weg naar de ferry waar we twee minuten te laat zijn voor de afvaart van 9.00 uur.
De oversteek van Hardeshøj naar Ballebro gaat over het Als Fjord. Dagelijks ieder half uur. Tegen 10.00 zijn we op Jutland waar de route vaak door dorpjes gaat en een heel stuk langs het Fjord. Veel vakantiefietsers zijn we vandaag tegengekomen zelfs grote groepen jongelui. Schoolkamp?
Nog net op het nippertje scoren we in Grästen een Deens souveniertje, koffie mislukt want de bakker heeft geen melk in huis.
We vinden het allebei zwaar vandaag, het is drukkend benauwd en de eigenaar van het overnachtingsadres keek niet voor niks bedenkelijk toen hij hoorde wat onze route voor vandaag zou zijn.
Pas tegen 15.00 zitten we aan lekkere koffie met Duits gebakjes die we nemen op Jacq's vervroegde pensioen, we missen vandaag haar receptie en borrel.
Voordat we het op hebben, hebben we onze jacks uit de tassen gehaald en eten en drinken we binnen verder, er vallen wat druppels.
Voor het eerst sinds deze reis de jacks aan en voor het eerst cash betaald. In Grästen accepteerden ze euro's en vanaf vandaag zijn we weer in de eurozone. De regen stelde verder niet veel voor, we zitten nu lekker gedouched op ons eigen terrasje.
Om goed 15 .30 uur arriveren we bij hotel Seeblick dat op het eerste blick niet oogt wat wij voor ogen hadden maar de kamer is weer helemaal top, kwestie van door het onkruid heen zien te kijken.
Er is een bistro waar we zo gebruik van gaan maken en wie weet kunnen we nog ein blick op de See werfen, vanaf het terras is er in ieder geval geen water te zien.
Dagafstand 54 kilometer, totaal gereden 661 kilometers, hoogtemeters 327
Wat ik nou net zie en nooit eerder tegen ben gekomen, er hangt een lijn van 20 meter op het terras te gebruiken voor je hond...ach hoe zou ze het stellen?

Al weer in Duitsland.
Veel plezier nog. 😘