Woensdag 27 augustus van Kværndrup naar buitengebied Nordborg
27 augustus 2025 - Nordborg, Denemarken
Vandaag zijn we beter voorbereid op de overtocht, dat kostte wat inspanning maar verliep uiteindelijk vlekkeloos. Bij het plannen gisteravond voor vandaag kreeg Ben het even benauwd. Op internet stond dat op de oversteek die wij bedacht hadden en waar de route en overnachting gisteren op afgestemd waren geen fietsen mee konden. Wij zijn van de route, die wij in eerste instantie, die van de fietsvakantiewinkel, zouden volgen afgeweken omdat er weinig accommodatie te vinden is die bij onze portemonnee past.
Hij vraagt de eigenaar van het B&B of hij hier van op de hoogte is. Die kan het net als wij maar moeilijk geloven dat dat zo het geval is. Maar hij gaat het voor ons nakijken en komt even later met zijn laptop naar boven en laat ons zien hoe wij twee tickets voor ons en voor onze fietsen kunnen reserveren. Al weer zo'n behulpzaam iemand alleen daarom kan ik het B&B al aanraden. Ook de rest, op het bed na wat wel erg zacht was, was ook allemaal piekfijn in orde. Zelfs met de gedeelde badkamer heb ik geen probleem gehad, sterker nog, op deze locatie moeten we er weer een delen.
We reserveren de boot van 13.00 uur en stappen een uur eerder dan de voorgaande dagen op de fiets, want je weet niet hoe het onderweg gaat verlopen...nou warm en mooi. De eerste foto is voor 8.30 al weer geschoten en voor 9.00 uur zit mijn legging alweer in de tas.
We rijden weer door ansichtkaarten en ook het stadje Faaborg doen we even aan.
Na 38 kilometer het is dan pas 11. 10 uur zijn we al bij de haven. Ook hier weer geen man personeel te vinden wel een automaat waarmee contact met de maatschappij gemaakt kan worden. Ben vraagt of we met een boot eerder kunnen en jawel daar komen nieuwe tickets uit het apparaat rollen.
Zo hebben we al een paar keer bij het inchecken in hotels zelf onze keycards uit een apparaat moeten toveren, personeelskosten drukken...
De ferry doet er 50 minuten over om de Kleine Belt van Bøjden op Funen naar Fynshav op Als over te steken, een afstand van 17 kilometer. Wij benutten die tijd voor een grote beker koffie en lekkere koek. Even naar zonnedek maar daar waai je van af dus gauw terug naar de salon.
Vanaf de boot gaat het weer heuvel op en heuvel af, het landschap scheelt niet veel met Funen. Wat ik nog niet geschreven heb is dat er zoveel bramen en fruitbomen langs de kant van de wegen staan, appels, peren en mirabellen, paarse, gele en oranje. Maar zo zonde dat er zoveel platgeplet fruit op de fietspaden ligt.
Jammer voor Monique maar vandaag toch weer 5 kilometer door de bossen omhoog en omlaag over gravel en steenslag. Mijn fiets en ik vinden dat niet fijn, wel dat we daardoor op een mooi picknickplekje langs de Kleine Belt uitkwamen.
Nog even wat inkopen in Nordborg en dan is het nog 6,5 kilometer naar de overnachtingsplek die geen echte naam heeft zie foto. De deur staat open maar het duurt even voordat er iemand te voorschijn komt. Een jong stel met kleine kinderen die zelf boven wonen en beneden diverse kamers verhuren. En wat voor kamer, we weten niet waar we in terecht zijn gekomen. Het wordt de laatste overnachting in Denemarken morgen eindigen we in Duitsland als het goed is. We kijken uit naar een groot glas koud bier op een terras, want hoe lieflijk, mooi en schoon Zweden en Denemarken zijn een betaalbaar terras is ook wat waard.
Dagafstand 66 kilometer, totale kilometerstand 607, hoogtemeters 492

Het lijkt me een prachtige reis!
Ik hoop dat de rest van de reis ook zo goed verloopt.
Groetjes, Marijke
Mooie foto's.
Én wat een schitterende kamer !
Mag ook best een keer, dik verdiend