Donderdag 6 augustus 2026

6 augustus 2026 - Cuijk, Nederland

Niet eerder hebben we met zoveel mensen tegelijk zitten ontbijten. We hadden niet in de gaten dat het zo'n groot complex is. Behalve de hotelkamers staan er ook nog lodges over het terrein verspreid. Een hoop volk maar we liepen elkaar niet voor de voeten. De fietsen hebben weer veilig in een afgesloten rijwielstalling gestaan en opnieuw loopt het tegen 9.00en als we ze voor de laatste keer op gaan tuigen.

Het hotel staat in de bossen en daar fietsen we zo'n 19 kilometer aaneengesloten doorheen. Wat is de Veluwe uitgestrekt! En mooi!

In Putten komen we weer in de bebouwde wereld en zigzaggen daar door het centrum om vervolgens weer tussen de landerijen terecht te komen waar een schattige rustplaats voor fietsers en wandelaars is ingericht bij een zorgboerderij. Een koffieapparaat met verschillende soorten koffie of heet water voor thee, een koelkast met heerlijke zelf gemaakte appelcoek, een diepvries met verschillende soorten boerenijs. Betalen contant of met een QRcode. Zelfs een toilet is er in gemaakt, nou ja meer een ouderwetse poepdoos...maar hoe leuk en goed verzorgd! Lopen er ook nog eens schattige ezeltjes in de wei, ik word er nog lyrisch van.

Goed dat we daar een tijdje zijn blijven hangen want wat volgt is een kilometer of 12 opnieuw een zeedijk met flinke wind pal op de neus! Krijgen diverse complimentjes van voorbij komende e-bikers, het was echt flink duwen. Trouwens ook van tegemoetkomende (ja, ja, begint ze er weer over).

We zitten weer op de Zuiderzeeroute en dat is direct weer merkbaar aan het aantal vakantiefietsers met hun volgepakte fietsen.

Voor een broodje paling fietsen we door naar Spakenburg waar het een gezellige levendige bedoening is.  Wist niet dat het daar zo toeristisch is. Dan mogen we een stuk met de wind in de rug terug naar de route om het laatste stuk naar Amersfoort te fietsen.

Hoe mooi dat we een echt rondje gemaakt hebben. We komen aan de andere kant van de wijk binnen dan we vorige week  vertrokken waren. Een ronde binnen de grote ronde die we nu tevreden afgesloten hebben. Het was een hele afwisselende tocht over dijken langs water, over paden door bossen, over wegen langs landerijen en door mooie stadjes en steden. Cultuur afgewisseld met natuur.

Vandaag hebben we 47 kilometer gemaakt.

Brengt de totaaltelling op 482 km. Met een gemiddelde snelheid van 15 km.

1. Herman en dora:
    6 augustus 2026
    Zoals altijd hebben we weer genoten van jullie reisverhaal ,, een mooie tocht gehad , met mooi weer , en met jullie goede energie geweldig gepresteerd. weer mooie herinneringen erbij. Slaap vannacht lekker in je eigen bed met een voldaan gevoel, TOP!!
  2. Joke Giesbers:
    6 augustus 2026
    En nu weer terug in Brabant, provincie nr. 9?
  3. Annelies:
    6 augustus 2026
    En nu weer lekker naar huis top gedaan hoor.
  4. Margo:
    7 augustus 2026
    Goed gedaan! Hoop dat jullie volop genoten hebben maar na het lezen van alle verhalen, heb ik daar geen twijfels over. Welkom thuis!
  5. Helmut:
    7 augustus 2026
    Heb weer van jullie verhalen genoten
    Welkom weer in jullie eigen Brabant
  6. Tonnie en Kees:
    7 augustus 2026
    Weer een mooie tocht voltooid Ben en Monique, mooi om zo weer met jullie mee te mogen reizen.
  7. Tiny:
    7 augustus 2026
    Prachtige route gefietst, goed dat je alles hebt opgeschreven, zoo divers! Geweldig! 👌💪
  8. AJM Bastiaanssen-Pruijn:
    7 augustus 2026
    Het was fijn om mee te fietsen met jullie. Ja de streek waar je vandaag was is erg mooi. Het zit er weer op.