Vrijdag 5 september van Hardenberg naar Almen

5 september 2025 - Almen, Nederland

Veruit het somberste en onpersoonlijkste adres van deze reis maar ook veruit de beste nacht voor onze allebei. We waren dan ook gesloopt waar vooral de wind debet aan was. Duimen dat die het vandaag laat afweten.

Niemand rondom of in dit afgelegen naargeestige complex aangetroffen, wel van een prima ontbijt gebruik kunnen maken waarvan we de broodjes in de airfryer moesten afbakken. Verbaas me er in eerste instantie over dat er een Nederlandse beschrijving op de airfryer ligt. Waan me nog steeds in het buitenland.

Op naar Almen waar we in een voormalig ziekenhuis logeren, een adres waar we eerder heen zijn gefietst vanaf Cuijk Dat gaan de twee laatste trajecten worden.

Ik heb gisteren te vroeg halleluja geroepen over de fietspaden, vandaag diverse keren mijn favoriete krachtterm eruit gegooid. Zandpaden met plassen ( heeft het hier zo geregend?) Karresporen van peperkoek (Lekker met mijn sandalen) Zou er per provincie zo'n verschil zijn?

Na 21 kilometer ben ik degene die de handdoek in de ring gooit wat betreft de fietsapp. Een wielrenner roept "da's de 3e keer" als hij ons voorbij komt terwijl we stil staan om de route te bekijken. Heb ik net weer vaart kan ik weer in de remmen "nee, stop, terug, hier naar links"

We laten het Pieterpad liggen en komen met Komoot even zo goed over mooie wegen. Door het Vechtdal met zijn idyllische boerderijen, de Lemelerberg met zijn bloeiende hei, Salland, Achterhoek ja we zitten alweer in Gelderland!

Kilometers over jachtpaden langs het Overijsselskanaal, herinneringen aan het Canal du Midi komen weer boven.

Als we om 12.50 uur in Heeten pauzeren met 47 kilometer op de teller komt een wandelaar een praatje maken. Hij is een van de wandelpaden controleurs en maakt ook graag fietstochten. Heeft dan 14 kilo aan bagage bij zich terwijl hij kampeert tegenover onze 20. We hebben deze ronde opnieuw  echt veel te veel mee gesjouwd...

Uit de dreigende lucht zou pas tegen de avond neerslag vallen, dat was een misrekening. 17 kilometer voor het hotel, we zijn dan in Lettele, valt er een (onweers)bui waar we een schuilplaats voor zoeken.

Voordat we bij het hotel aankomen zijn we weer opgedroogd.  75 kilometers zijn er vandaag bijgekomen zet het totaal op 1259 kilometers. Hoogtemeters 53 en dan hebben we zelfs een "berg" genomen!

Nu gaan we van het buffet hier in het hotel gebruik maken. Lekker niet meer eruit!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Anita Bastiaanssen:
    5 september 2025
    Wat gaaf. Jullie zijn op plekken geweest waar wij in augustus ook waren. Wij waren in het huis van onze zoon op de dieren passen terwijl zij op vakantie waren. Hebben toen daar ook km gemaakt. Prachtig daar. En de berg was zeker de Holterberg???
    Morgen weer een fijne fietsdag
  2. Marianne:
    5 september 2025
    Toch weer een mooie route ondanks het karre spoorv
  3. Egbert:
    5 september 2025
    We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!
    Jullie kunnen de stal al ruiken!