Van L'Ametlla de Mar naar Salou

20 september 2024 - Salou, Spanje

Gisteravond is Ben opnieuw verbonden door de ehbo-er, hij heeft nu zwaluwstaartjes gebruikt. Daarna wandelen we even door de tuin, het is echt mooi hier. Hotel grenst aan de zee met een klein privé strandje. Animatie team is bezig de ouderen aan het vermaken met sjoelen en iets van ritmische gym. Opnieuw zo'n kabaal! Spanjaarden zijn het op 1 na luidruchtigste volk. Zij stellen hoe drukker, hoe gezelliger. Nou dan is het hier erg gezellig! Gelukkig produceren ze minder lawaai tijdens het eten. Wat erg lekker was. Sinds weken weer een aardappel op!

Allebei een goede nachtrust gehad in onze 2 tweepersoonsbedden. Kwam goed uit dat Ben de ruimte had met zijn pijnlijke hand en heup. Nu maar eens ontbijten en dan zien of hij de fiets op kan komen met zijn gekneusde heup. Opnieuw is er een regenachtige dag voorspeld, hopelijk zitten ze er naast....

Nee hoor, we vertrekken om 9.15 uur goed ingepakt, regenhoesjes over mijn sandalen, capuchon op onder de helmen maar de lichte bui gaat al snel over op zware tot zeer zware regen. Het is geen doen. Mobiel zit onder het hoesje van Ben zijn stuurtas maar door het condens is er niets meer op te zien. Met al dat water op de weg wordt het ook nog eens glad. Een nieuwe val is wel het laatste wat we willen. We schuilen bij een tankstation en ik ga het meisje daar vragen of ze voor ons een taxi kan regelen. Die er met 10 minuten is!

Half 11 zijn we in Salou waar we opgewacht worden door groepjes mensen in de receptie die allemaal op taxi's staan te wachten.  Je wilt er toch uit!

Denk er serieus over na om een paar sneakers te gaan kopen. En sokken. Weet nu dat tijdens een fietsvakantie tropische warmte toch te prefereren is boven regenbuien!

1.78 km gefietst 38 hoogtemeters max klim 9%

Hotel 4R Salou Park Resort II

Het wachten is nu op Wim en Ans.

1. Anita Bastiaanssen:
    20 september 2024
    Wat jammer dat het weer zo is omgeslagen. Toch dan op een andere manier genieten. Hier wel zonnig maar een flinke wind.
    Morgen meer geluk gewenst.
  2. Mariëtte:
    20 september 2024
    Na twee rustige kampeerweken in Friesland en Drenthe je reisverslag even bijgelezen. Dat is soms toch wel schrikken, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik merk dat ik toch te bejaard ben geworden voor dit soort avonturen. Nog heel veel plezier daar en kom vooral weer heelhuids thuis.
  3. Marion:
    21 september 2024
    Fijn dat jullie toch altijd weer het plezier en de moed erin weten te houden ondanks de ongelukjes en de regen. Geniet er nog van en doe voorzichtig !