Van Peñiscola naar La Ràpita
17 september 2024 - Sant Carles de la Ràpita, Spanje
Vanmorgen bij zonsopkomst ontbeten op het balkon. Dat klinkt romantischer dan dat het was maar het levert wel mooie foto's op. Goed half 9 zijn we weer op pad.
Over de korte tocht valt niet veel te schrijven, langs de kust, over boulevards, soms beetje achterom door wat dorpjes en ook weer een paar kilometer over een wat drukke N-weg.
In Vinaros pompt Ben de banden wat harder "prima investering dit nieuwe pompje".
Vanaf deze plaats verlaten we de provincie Castelló en komen we in de provincie Tarragona. We zitten nu in Catalonie één van de 17 Spaanse autonome gemeenschappen met Barcelona als hoofdstad. Deze regio's zijn onderverdeeld in 52 provincies, je zult hier je topografie niet 1,2,3 erin gestampt krijgen!
Om 11.30 zijn we in La Ràpita waar we eerst een bakkie pakken voordat we het hotel op gaan zoeken. Dat blijkt om de hoek te zitten en tot onze verrassing kunnen we al op onze mega kamer terecht. Omdat er morgen veel regen voorspeld wordt en we toch de tijd hebben, hebben we ook hier voor 2 nachten geboekt.
Slechts 35 kilometer was dit traject.
Tassen naar binnen óp naar Tourist info. Er moet hier veel moois te zien zijn in de delta van de Ebro.
Bij de info krijgen we een fietskaart met 10 fietsroutes én bewonderende blikken als we vertellen waar we vandaan komen en wat het doel is. "Good legs!" Jazeker wel.
Hoop dat ze het mis hebben met die weersvoorspelling en dat we inderdaad iets aan die fietsroutes hebben!
Vanmiddag hebben we er in ieder geval eentje gehad. Mooie route door het Parc Natural del Delta de L'Ebre met zijn vele rijstvelden, watervogels en mooie uitzichten. Helaas geen flamingo's gespot daarvoor zijn we tegen de avond terug gegaan naar de Tourist info waar ik er een in het kantoor had zien staan. Medewerkster kon er wel de humor van inzien. Ondertussen staat mijn fiets dan bij de fietsenmaker om de standaard vaster te zetten. Hij zwiebert nogal en Ben vertrouwt het niet, hij is bang dat de boel afbreekt.
Ook dat is weer opgelost.
Totale gereden kilometers vandaag 65, 147 hoogtemeters max klim van 7%
Heb ik de naam van het hotel nog niet genoemd Nou Rocamar in La Ràpita wat tot november 2021 San Carlos de la Rápita heette. De gemeenteraad besloot toen zonder verwijzing naar Carlos Luis de Borbon verder te gaan.
Ondertussen is de eerste bui een feit, volgens Buienalarm blijft het dat 21 uur doen....

Groetjes Dora en Herman
Fijne “rust”dag morgen, zonder regen!