Van Cadiz naar Barbate
29 augustus 2024 - Barbate, Spanje
We zijn weer en route!
Na een onrustige nacht,1x in de week worden de smalle straten van Cadiz schoongespoten en dat was natúúrlijk afgelopen nacht.
Ontbijt op bed en iets over 8.00en zaten we weer op de fiets. Onder de twee grote ficussen waarvan ik gisteren de foto postte lagen daklozen te slapen, geen leuk gezicht.
Vlakke tocht langs de Golf van Cadiz en langs het spoor op tot aan San Fernando, daar was het een lastig stukje over een druk trottoir. De receptioniste had ons al gewaarschuwd dat de wandelaars onder de Spanjaarden slecht aan de kant gaan. Dit kunnen we zeker niet zeggen over automobilisten. Fietsers zijn onderling ook hoffelijk en groeten elkaar met Buenas dias of Hola en vandaag kwam het zelfs tot een kort gesprekje met een meisje uit Duitsland dat al 4 maanden onderweg was.
Na 27 kilometer pauzeren we op een bedrijventerrein waar de roze tafels en stoeltjes van een koffietentje in het oog sprongen. De hele entourage was zoet en de donuts waren zelfs voorzien van een extra stukje suikerspin.
Goed 11.00 uur rijden we weer verder.
Voorspoedige tocht langs golfbanen en luxe vakantiewoningen op het stuk natuurgebied na waar we weer moesten klunen en Ben zich even niet staande wist te houden.
Na 48 km een mooie stop op Cabo Roche waar we uitkijken op Conil de la Frontera, het begint dan pas warm te worden, het is lang bewolkt gebleven vandaag waar we niet rouwig om waren.
Vanaf Conil de la Frontera wijst de route ons opnieuw mul zand in, dank u daar passen we voor. Ben zet de navigatie weer op "auto" en tot groot genoegen komen we weer op de Eurovelo 8 uit die nu eens niet bestaat uit een verhard zandpad maar een prima fietspad van 30 kilometer blijkt te zijn op enkele open sleuven na.
Dat was heerlijk fietsen tot aan Los Canos de Meca met zijn mooie stranden waar de naaldbomen tot aan het strand lopen. Daar moesten we omhoog, en hoger en hoger...
Opnieuw een te grote inspanning onder een barre zon. We konden het niet fietsen en hebben zo'n anderhalve kilometer de zware fietsen omhoog moeten duwen om vervolgens Barbate in te zoeven met zijn uitnodigende strand. Moest eerst even met mijn voeten door het water voordat we het pension gingen zoeken.
Opnieuw een bijzondere locatie met prima kamer en badkamer: Pension Riad Mediterraneo waar we de tassen naar binnen hebben geschoven, ons hebben omgekleed en linea recta naar het strand zijn gegaan tot tegen achten. Allebei gezwommen!
Niet te geloven hoe druk het nog was rond die tijd, de temperatuur is er ook wel naar en eten doen de meesten 's middags wanneer wij ons als een dolle inspannen...
83 gemaakte kilometers, 444 hoogtemeters max klim van 12%

Veel plezier nog.
Hebben ze niet overal die velo fietspaden 😜
Mooie dag vandaag 🥰
Groetjes
Hoe fijn is het om na de inspanningen neer te kunnen ploffen op het strand. Het blijft tenslotte vakantie 🏖