Dinsdag 26 augustus van Sorø naar Kværndrup

26 augustus 2025 - Kværndrup, Denemarken

Goed uitgerust, de buiken weer vol, wat zal deze dag ons weer gaan brengen. Aan het weer zal het niet liggen, het zonnetje doet al goed zijn best.

Het mag dan zo goed als een rechte streep naar Korsør zijn, waar we de Grote Belt over moeten steken, het landschap is zeer fraai en glooiend, geen meter is recht wat betreft hoogte. Richting stad ontkom je helaas niet aan industrieterreinen en druk verkeer waar we doorheen moeten maar over het algemeen was dit een heerlijke fietsdag. Een minpuntje als Ben een stekelstruik induikt en zo schrammen op zijn arm en been oploopt.

Om 11.15 uur zijn we op het station van Korsør waar we de trein moeten nemen over de brug naar Nyborg.

De Grote Beltbrug is de verbinding tussen de eilanden Seeland en Funen en bestaat uit twee bruggen een van 6,6 en een van 6,8 km lengte met het eilandje Sprogø in het midden. Vanaf Seeland is het een spoortunnel van 8 km naar Sprogø vanaf daar loopt de spoorlijn naast de autoweg over de brug.

Tip voor fietsers koop kaartjes online want niet iedereen zal zo'n aardige vrouw als wij treffen die ons met daad en raad bijstaat.

Op het station is geen man personeel aanwezig die je op weg helpt en uitsluitend een automaat waar we, wat later blijkt,  niet de juiste kaartjes hebben gekocht terwijl er toch duidelijk passagier en fiets stond. De trein was iig te vol voor onze fietsen we mochten niet mee zonder een van te voren gereserveerde plaats voor de fietsen. En dat gezegd hebbende floot de onvriendelijke conductrice op d'r fluitje en hadden wij het nakijken.

Terug met de fietsen de lift in en naar de ingang. Waar we dus het geluk hebben  een aardige vrouw tegen het lijf te lopen die uit zichzelf al vraagt of ze ons kan helpen. Ze pakt haar mobiel en reserveert online 2 fietsplekken, tickets die we niet terug hoeven te betalen. Ze hoopt als zij ooit hulp nodig heeft dat ze die dan ook zal krijgen.

In de trein zitten er passagiers op onze stoelen die ze vraagt op te staan omdat deze plaatsen voor onze fietsen zijn gereserveerd. De conducteur kijkt ook verbaasd als ze op haar mobiel de fietstickets laat zien en Ben het ticket voor ons te voorschijn haalt. We bedanken haar uitvoerig en ze hoeft echt geen euro's of andere vergoeding. Zo kan het ook!

We gaan Nyborg in naar een telefoonwinkel want ik heb al in geen 2 dagen dataverbinding. Winkel gevonden, pak mijn mobiel en heb gewoon verbinding. Hoe kan dat nou?

Bij een bakkerij die al sinds 1805 bestaat broodjes gegeten Ben een met garnalen ik als een echte Hollandse gewoon een broodje kaas. Daarna op de fiets nog wat van het mooie stadje bekeken.

De zon is niet tegelijk met ons overgestoken, op Funen is het bewolkt maar omdat we nu meer landinwaarts zijn is de temperatuur toch wat hoger dan dichter bij het water.

We vervolgen de weg naar Kværndrup en komen over Ørebæk waar ik een fazant over zie steken (herken hem van de flat)

Één fazant, het werden er tientallen zo niet honderden! Zo bijzonder om een veld vol te zien! Daar hopten ze voor ons op de weg  en probeerden zich te verschuilen tussen de struiken. Jongens wat mooi!

16.10 uur zijn we bij het Bed en Breakfast van te voren hebben we nog wat inkopen gedaan die we hier gaan nuttigen. Voor het eerst gekozen voor een gedeelde badkamer en keuken. Eerste indruk is prima. Kijken hoe ik er morgen over denk.

63 kilometer gereden, totaal aantal kilometers 541, hoogtemeters 397.

1. Kees en Tonnie:
    26 augustus 2025
    Wij hebben vorig jaar ook die oversteek met de trein naar Nyborg gemaakt, en gelukkig van te voren van iemand de tip gekregen om online kaartjes te kopen, want inderdaad op het station was enkel ‘n kaartjesautomaat.
  2. Ineke Moussa-Noij:
    26 augustus 2025
    Ik geniet weer van je verhalen Monique het is net of je er dan zelf bij bent zo leuk!
  3. Anita Bastiaanssen:
    26 augustus 2025
    Wat een belevenis weer. Gelukkig zijn er ook nog lieve behulpzame mensen. Rust goed uit en tot morgen weer.😘🤣
  4. Ineke Moussa-Noij:
    26 augustus 2025
    Ik geniet weer van je verhalen Monique, het is net of je er dan zelf bij bent zo leuk!
  5. Marianne:
    26 augustus 2025
    Wat leuk om jullie zo te volgen
  6. JokeGiesbers:
    26 augustus 2025
    Superleuk weer. Wat een kleurrijke plaatsjes en plaatjes:)
  7. Nel:
    26 augustus 2025
    De foto’s zijn ook weer mooi
  8. Erik:
    26 augustus 2025
    Weer een mooie dag met prima weer. Maar belangrijker: hoe gaat het met Ben na het contact met die nare stekels?
  9. Ton:
    26 augustus 2025
    Hoi Ben en Monique, ik lees en zie dat jullie weer een mooi avontuur beleven. In Zweden zeer afwisselende tochten, fjorden, havens, bruggetjes, kerkjes en andere bezienswaardigheden met prachtige uitzichten over zee en natuur met half verscholen kerkjes, echt heel mooi. Nu in Denemarken met Kopenhagen als prachtige stad om te beginnen. Ook uiteraard wel weer wat obstakels, maar als je die dan weer hebt overwonnen, geeft dat ook weer iets extra’s aan jullie reis, veel plezier weer de komende dagen, gr. Ton
  10. Helmut:
    27 augustus 2025
    Typisch Ben duikt overal in behalve in het water