Van Elche naar Cullera
12 september 2024 - Cullera, Spanje
Om toch iets van Elche gezien te hebben zetten we de wekker gewoon om 7.00 uur en wandelen we een uur later naar Parque El Palmeral een groot park vol met prachtige palmbomen eigenlijk is het een palmgaard met wat waterpartijen. We lopen langs de droge rivier Rio Vinalopo waarvan de rivierbodem beschilderd is. Bezoeken de Basilica de Santa Maria en zien de Torre de la Calaforra een verdedigingswerk van de Arabieren. Alles op korte afstand van elkaar zodat we ruimschoots op tijd terug zijn voor de taxi, wat geen taxibedrijf is maar particulier vervoer. We hadden gisteren zelf al ondervonden en reviews gelezen dat het geen aardige bedrijven zijn en ook de receptionist beaamde het nog eens vandaar dat ze voor deze man gekozen had. Een vlotte chauffeur die ons en onze fietsen door de bergen naar Cullera brengt waar we goed 12.00 uur al aan het zwembad liggen. De kamer is nog niet klaar, de bagage gelabeld en wel opgeborgen. En onze fietsen staan gestald in een "bike friendly room".
Paar uurtjes relaxen!
Even een supermarkt gezocht om mijn tas weer aan te vullen voor morgen onderweg. Nog steeds is het heet, al zoveel dagen in Spanje, zoveel kilometers afgelegd en de temperatuur blijft hetzelfde. Als je dat met ons klein landje vergelijkt daar kan het binnen een straal van 50 kilometer al een groot verschil geven. Verwacht niet dat we onze jassen nodig zullen hebben.
Vanavond sluiten we hier weer aan voor een buffet, dat wordt voor de 4 de keer, we kunnen zo langzaamaan wel aan een vergelijkend warenonderzoek mee doen.
Morgen gaan we weer lekker un stukske fietse!

Prachtig om te lezen, en mooie foto s
Groet Dora en Herman
Jullie verbranden de calorieën wel weer met fietsen.