Van Esplugues de Llobregat naar Arenys de Mar
24 september 2024 - Arenys de Mar, Spanje
Tijdens de verschillende fietsvakanties die we gemaakt hebben, hebben onze fietsen in heel uiteenlopende ruimtes geparkeerd gestaan. Een wasserette zat daar nooit eerder tussen. Om 8.15 haalt Ben ze op en fietsen we Barcelona in. Op dat moment hebben we ongeveer 1550 kilometer in Spanje weggetrapt. De afstand Barcelona - Cuijk is minder ong.1460 km. Wat een gigantisch land is het toch met over al die kilometers steeds die strak blauwe horizon van de Middellandse zee.
Vier keer eerder kwam ik hier, de eerste keer in 1987 met de bus, 10 jaar later met de auto, een dagje met de kinderen en Ben met de trein uit Blanes, en met de vriendengroep in 2009 een lang weekend met het vliegtuig. Als me één van die keren verteld was dat ik ooit met mijn fiets voor de Sagrada Familia zou staan had ik dat never nooit geloofd. Maar we hebben het geflikt en we zijn er trots
We rijden vanaf het hotel al gauw op de Avenida Diagonal, één van de belangrijkste lanen die 11 kilometer lang van west naar oost Barcelona loopt en overal 50 meter breed is. Wat is het er druk met hardlopers en ook wielrenners komen we de hele dag veel tegen. Is het soms een feestdag? Jawel 24 september is een officiële vrije dag ter ere van de maagd Maria en wordt gekenmerkt door speciale kerkdiensten en processies. Ook de Sagrada Familia ging vanmiddag eerder dicht voor publiek.
Barcelona is een prima fietsstad, door de hele stad ruime paden en ook de Eurvelo 8 gaat er door heen. Het blijft een mooie stad met een fijne sfeer. We nemen de fietsen een stukje aan de hand mee om meer te kunnen zien en pakken na de Sagrada een koffietje voor we de stad weer verlaten.
Vanaf de stad is het een drukke kustroute naar Arenys de Mar waar we een hostal hebben geboekt hostal la Lluna, die niet voor niets op Booking.com heeft staan dat honden en fietsen niet welkom zijn. Ach ze bijten niet mijnheer...nou vooruit in de ontbijtkamer maar vóór half 9 morgen eruit! Moet toch nog even een grapje maken dat hij geluk heeft dat we onze Floor thuis gelaten hebben. Och, hoe zou het met haar gaan? Toch lang hoor 5 weken!
Nu liggen we nog even op het strand al zal dat niet lang meer duren. Ben weet niet hoe hij moet gaan liggen maar op de kamer blijven was ook geen optie met zo'n lekker weer.
Vandaag 52 kilometer gefietst brengt de totaal stand op 1564, 146 hoogtemeters max klim 8%

Dat wordt straks afkicken op de bank thuis 🙈
Prachtige belevenis zo samen ❤️
Het einde nadert nu, en zo te horen is Ben daar wel aan
toe. Nog even volhouden, maar vooral blijven genieten van al het moois dat jullie tegenkomen.
Groetjes Dora en Herman