Van San Roque naar El Paraiso
1 september 2024 - El Paraíso, Spanje
Het probleem zat 'm niet zozeer in het gekraak van het bed maar in de hardheid van het kussen. Kussen eruit gehaald en sloop opgevuld met 2 handdoeken wat ook niet echt werkt. En dan is er nog een hele batterij aan airco's in de patio die mijn nachtrust verstoorde, kortom niet zo'n geslaagd adres, wel het voordeligste tot op heden.
De cafetaria was tevens supermarktje, daar hadden we gisteravond meteen een stokbrood meegenomen voor het ontbijt. Ons dompelaartje zorgt voor heet water voor koffie en thee en om 8.00 zijn we weer reisvaardig.
Voor de middag was het een spannend avontuur. De route stuurt ons weer door het binnenland waar we voor verschillende dichte hekken komen te staan. Soms is er achter te fietsen soms was het weer klunen, maar met prachtige uitzichten!
We fietsen over een olijven plantage en tussen loslopende torro's. Ben in zijn rode fietsshirt...
Volgens Ben zijn stieren kleurenblind, ze gingen in ieder geval voor ons aan de kant.
We zien velden met cactussen, we wisten niet dat die ook geteeld worden. Bij navraag thuis aan mijn spaanse klant begreep ik van haar dat het voor de cactusvijgen is.
Na 24,5 kilometer rusten we op een bankje in El Secadero, we hebben de provincie Cádiz achter ons gelaten en zijn nu in de provincie Malaga. De route wil ons hierna weer een bos in sturen maar daar pas ik voor. Het was heel mooi vanmorgen maar het zwembad lonkt, ik wil door.
Na 33 kilometer zien we de zee weer en rond 13.00 zijn we in Estepona waar we een knäcker pakken op de boulevard en ik even met mijn voeten door de zee wil.
Dan komt er een vervelend stuk langs de drukke weg naar Malaga op. Groot contrast met de ochtend. Heel even geeft Google aan dat we weer een stuk over de boulevard kunnen om vervolgens ons weer terug de weg op te sturen. Het schijnt dat er plannen zijn om de Euro Velo 8 langs de Middelandse zee te laten lopen hopelijk kunnen we daar een graantje van meepikken.
De zon is de hele dag flink aanwezig we krijgen het water niet aangesleept.
Na 71 kilometer bereiken we Ona Diana Park met zwembad, ik heb haast om er in te komen.
Hoogtemeters 407 max klim 9%
In het hotel kunnen we gebruik maken van een buffet, wat een verwennerij, en we sluiten af met een heerlijke sangria. Mijn 1e alcoholische versnapering van deze vakantie. Gewoon om dat het kan: proost!

Hopelijk blijven de benen goed, en de temperatuur ook te doen. Veel fietsplezier, groetjes, Marijke
Mooie dag morgen 🌞😘
Mooi verhaal weer. Wij hebben ook gefietst. 47.5 km.
Lees vanavond het nieuwe verhaal weer met plezier.